ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ιστορία του Σωματείου

 

Ιστορία του ΓΑΣΧ

Ο Γ.Α.Σ.Χολαργού είναι ένα μη κερδοσκοπικό ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1996 με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού και προήλθε από την ενσωμάτωση των τμημάτων Στίβου και Βόλεϊ του Ο.Φ. Χολαργού.

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού ιδρύθηκε με την δυνατότητα να φιλοξενήσει όποιο καινούργιο άθλημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί στον Χολαργό.

Έτσι ανέλαβε το αγωνιστικό τμήμα Σκάκι του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού και στη συνέχεια το 1999 δημιούργησε τμήμα Τοξοβολίας .

Μέσα στο 2001 ενέταξε την Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική και δημιούργησε τμήμα Αεροβικής το 2008.

Το 2007 ανέλαβε αγωνιστικά το τμήμα Ξιφασκίας του ΔΑΟΧ.

Το 2012 δημιούργησε τμήματα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ).

Το τμήμα ΣΚΑΚΙ αποτελούσε από το 1996, ένα από τα επιμορφωτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού. Στη συνέχεια πέρασε διοικητικά στον ΔΑΟΧ και κατόπιν στον ΔΟΠΑΠ. Από φέτος το καλοκαίρι εντάχθηκε πλήρως τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά, στον σύλλογο μας.

Το Σωματείο μας είναι μέλος σε 7 ομοσπονδίες με δικαίωμα ψήφου.

Το ΔΣ του ΓΑΣΧ αποτελείται, στην πλειοψήφια του, από γονείς αθλητών και αθλητριών, παλιούς αθλητές και ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Είναι όλοι τους εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα για την εύρρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σκοπός του Σωματείου είναι η αθλητική δραστηριοποίηση των μελών του σε όλα τα αθλήματα, η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της άθλησης, η σωματική και πνευματική ευεξία και η ψυχαγωγία των μελών και φίλων του σωματείου, καθώς και η προαγωγή του αθλητισμού.

Για το 2013:

Το τμήμα της Τοξοβολίας είναι 1ο πανελλαδικά στην τελική κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Τ.

Το τμήμα της Αγωνιστικής Γυμναστικής ( Αεροβικής και Ρυθμικής) κατετάγει 4ο πανελλαδικά στην κατάταξη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.).

Το τμήμα του Στίβου είναι στην 34η θέση της κατάταξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ανάμεσα σε 350 σωματεία στην Ελλάδα.

Το τμήμα του Βόλλει αγωνίζεται με 6 ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα,

και το τμήμα του Πιγκ-Πονγκ κάνει τώρα τα πρώτα του αγωνιστικά «βήματα».

Για το 2014:

Το τμλημα της Τοξοβολίας είναι και πάλι 1   πανελλαδικά στην τελική κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Τ.

Το τμήμα της Ρυθμικής Γυμναστικής είναι 3  πανελλαδικά στην κατάταξη της Ε.Γ.Ο.

Το τμήμα του Στίβου είναι 39  ανάμεσα στα 350 σωματεία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Το Βόλλεϋ έβαλε τις βάσεις για άνοδο κατηγορίας για την γυναικεία ομάδα.

Το Πινγκ-Πονγκ διανύει την δεύτερη αγωνιστική χρονιά.

Η Ξιφασκία -τμήμα του Δ.Ο.Π.Α.Π.- έχει αξιόλογη παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος, και είναι πρώτη στην κατηγορία των παμπαίδων και παγκορασίδων στη καταταξη της Ε.Ο.Ξ.

 

Είμαστε υπερήφανοι για τους Αθλητές και τις Αθλήτριες μας και τους υποσχόμαστε ότι με την πολύτιμη υποστήριξη και αρωγή της Δημοτικής Αρχής θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα (που είτε υπάρχουν είτε δημιουργούνται από τις αυξανόμενες ανάγκες του συλλόγου) και θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας και τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη συμπαράσταση προς τον σύλλογο μας.

Ευχαριστούμε τους Προπονητές και τις Προπονήτριες μας για την πολύτιμη επαγγελματική και παιδαγωγική καθοδήγηση των αθλητών μας.

Και τέλος και πάνω από όλα ευχαριστούμε τους Αθλητές και τις Αθλήτριες μας -που χωρίς αυτούς δεν θα είχε νόημα ύπαρξης ο ΓΑΣΧ-που παρόλο πουοι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλες,καταφέρνουν να βρίσκουν τον τρόπο να τις ξεπερνούν δίνοντας μαθήματα και σε εμάς τους γονείς τους,ότι η αγάπη,η θέληση,η πειθαρχία,η προσπάθεια,η υπομονή και η επιμονή είναι τα βασικά συστατικά για την επιτυχία. 

Greek Albanian Bulgarian English French Italian Polish Romanian Russian

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ -…

08-10-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 10Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕΡΟΒΙΚΗΣ, 22-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΑΝΚΟΝΑ, ΙΤΑΛΙΑ 6η  ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΣΧ! ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Εμπειρία ζωής αποτέλεσε για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κατηγορίας Νεανίδων η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβικής Γυμναστικής, την οποία ολοκλήρωσαν με επιτυχημένο τρόπο, κατακτώντας την 6η θέση στο... Read more

Κατάθεση Στεφάνου 25/03/2017

28-03-2017

Κατάθεση Στεφάνου 25/03/2017

Κατάθεση Στεφάνου  Read more

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

24-02-2017

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ Ο Γ.Α.Σ.Χολαργού (τμήμα Τοξοβολίας) είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στα σωματεία που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα, κατακτώντας τη δεύτερη θέση για το 2016 (2η θέση 2015, 1η θέση 2013 και 2014) Read more

Ετήσια Εκδήλωση 2016

01-02-2017

Ετήσια Εκδήλωση 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΧ,22/1/2017 Σε ένα κατάμεστο από παλιούς και νέους φίλους του ΓΑΣΧ αμφιθέατρο, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με απόλυτη επιτυχία   η ετήσια   εκδήλωση του ΓΑΣΧ, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017. Το πρόγραμμα περιελάβανε το  καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας, με το τμήμα στίβου να κερδίζει το φλουρί και την  βράβευση των διακριθέντων αθλητών και α... Read more

Ξεκινούν οι εγγραφές για το τμήμα…

01-09-2016

Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική χρονιά πέρυσι, ξεκινά φέτος κανονικά η ανανεωμένη λειτουργία του τμήματος Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού. Θα λειτουργήσει ακαδημία εκμάθησης σκάκι, με καταμερισμό των αθλητών σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων. Η ομάδα των προπονητών αποτελείται από νεαρούς ικανούς σκακιστές αλλά και έμπειρους δασκάλους. Μπορούν να εγγραφούν παιδιά όλων των ηλικιώ... Read more