ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ιστορία του Σωματείου

 

Ιστορία του ΓΑΣΧ

Ο Γ.Α.Σ.Χολαργού είναι ένα μη κερδοσκοπικό ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1996 με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού και προήλθε από την ενσωμάτωση των τμημάτων Στίβου και Βόλεϊ του Ο.Φ. Χολαργού.

Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού ιδρύθηκε με την δυνατότητα να φιλοξενήσει όποιο καινούργιο άθλημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί στον Χολαργό.

Έτσι ανέλαβε το αγωνιστικό τμήμα Σκάκι του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού και στη συνέχεια το 1999 δημιούργησε τμήμα Τοξοβολίας .

Μέσα στο 2001 ενέταξε την Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική και δημιούργησε τμήμα Αεροβικής το 2008.

Το 2007 ανέλαβε αγωνιστικά το τμήμα Ξιφασκίας του ΔΑΟΧ.

Το 2012 δημιούργησε τμήματα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ).

Το τμήμα ΣΚΑΚΙ αποτελούσε από το 1996, ένα από τα επιμορφωτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού. Στη συνέχεια πέρασε διοικητικά στον ΔΑΟΧ και κατόπιν στον ΔΟΠΑΠ. Από φέτος το καλοκαίρι εντάχθηκε πλήρως τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά, στον σύλλογο μας.

Το Σωματείο μας είναι μέλος σε 7 ομοσπονδίες με δικαίωμα ψήφου.

Το ΔΣ του ΓΑΣΧ αποτελείται, στην πλειοψήφια του, από γονείς αθλητών και αθλητριών, παλιούς αθλητές και ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό. Είναι όλοι τους εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο, κόπο και χρήμα για την εύρρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Σκοπός του Σωματείου είναι η αθλητική δραστηριοποίηση των μελών του σε όλα τα αθλήματα, η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της άθλησης, η σωματική και πνευματική ευεξία και η ψυχαγωγία των μελών και φίλων του σωματείου, καθώς και η προαγωγή του αθλητισμού.

Για το 2013:

Το τμήμα της Τοξοβολίας είναι 1ο πανελλαδικά στην τελική κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Τ.

Το τμήμα της Αγωνιστικής Γυμναστικής ( Αεροβικής και Ρυθμικής) κατετάγει 4ο πανελλαδικά στην κατάταξη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.).

Το τμήμα του Στίβου είναι στην 34η θέση της κατάταξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., ανάμεσα σε 350 σωματεία στην Ελλάδα.

Το τμήμα του Βόλλει αγωνίζεται με 6 ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα,

και το τμήμα του Πιγκ-Πονγκ κάνει τώρα τα πρώτα του αγωνιστικά «βήματα».

Για το 2014:

Το τμλημα της Τοξοβολίας είναι και πάλι 1   πανελλαδικά στην τελική κατάταξη της Ε.Φ.Ο.Τ.

Το τμήμα της Ρυθμικής Γυμναστικής είναι 3  πανελλαδικά στην κατάταξη της Ε.Γ.Ο.

Το τμήμα του Στίβου είναι 39  ανάμεσα στα 350 σωματεία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Το Βόλλεϋ έβαλε τις βάσεις για άνοδο κατηγορίας για την γυναικεία ομάδα.

Το Πινγκ-Πονγκ διανύει την δεύτερη αγωνιστική χρονιά.

Η Ξιφασκία -τμήμα του Δ.Ο.Π.Α.Π.- έχει αξιόλογη παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος, και είναι πρώτη στην κατηγορία των παμπαίδων και παγκορασίδων στη καταταξη της Ε.Ο.Ξ.

 

Είμαστε υπερήφανοι για τους Αθλητές και τις Αθλήτριες μας και τους υποσχόμαστε ότι με την πολύτιμη υποστήριξη και αρωγή της Δημοτικής Αρχής θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα (που είτε υπάρχουν είτε δημιουργούνται από τις αυξανόμενες ανάγκες του συλλόγου) και θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης.

Ευχαριστούμε τα μέλη μας και τους γονείς για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη συμπαράσταση προς τον σύλλογο μας.

Ευχαριστούμε τους Προπονητές και τις Προπονήτριες μας για την πολύτιμη επαγγελματική και παιδαγωγική καθοδήγηση των αθλητών μας.

Και τέλος και πάνω από όλα ευχαριστούμε τους Αθλητές και τις Αθλήτριες μας -που χωρίς αυτούς δεν θα είχε νόημα ύπαρξης ο ΓΑΣΧ-που παρόλο πουοι δυσκολίες είναι πολλές και μεγάλες,καταφέρνουν να βρίσκουν τον τρόπο να τις ξεπερνούν δίνοντας μαθήματα και σε εμάς τους γονείς τους,ότι η αγάπη,η θέληση,η πειθαρχία,η προσπάθεια,η υπομονή και η επιμονή είναι τα βασικά συστατικά για την επιτυχία. 

elsqbgenfritplroru

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

1ος Αττικός Αγώνας Δρόμου

17-05-2018

1ος Αττικός Αγώνας Δρόμου

  Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου, την Κυριακή 20 Μαΐου, με ώρα εκκίνησης 9:00, έξω από το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός). Ο αγώνας στον οποίο συμμετέχουν 22 δήμοι της Αττικής, διοργανώνεται από το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και έχει φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων. Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικ... Read more

Συλλυπητήρια

04-04-2018

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣΧ, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του εκλιπόντος Στέλιου Σκλαβενίτη. Η οικογένεια Σκλαβενίτη, αποτελεί πραγματικά πρότυπο για κάθε επιχειρηματία αλλά και απλό άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει στις αρχές του καλώς εννοούμενου επαγγελματικού ανταγωνισμού, διατηρώντας πάντα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο τις ανθρώπινες αξίες. Καλό του ταξίδι, η... Read more

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΣΧ - ΚΟΠΗ ΤΗΣ…

31-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΣΧ - ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΣΧ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 Για άλλη μία χρονιά ο σύλλογός μας έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές όλων των τμημάτων του για το 2017. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και την ομιλία της προέδρου του Δ.Σ. του ΓΑΣΧ κας Βάνα Ξένου και ακολούθησαν  οι τρεις  ειδικές βραβεύσεις. Πρώτα της Τοξοβολίας και ειδικότερα των αθλητών ... Read more