ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Καταστατικό

 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Άρθρο 1ο 

Στο Χολαργό το έτος 1996, ιδρύθηκε μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία “Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού”  και με διακριτικό τίτλο  Γ.Α.Σ. Χολαργού  με έδρα τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού Αττικής. Το καταστατικό του αναγνωρίστηκε με την υπ'αρ. 7106/96 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στα βιβλία των σωματείων με αριθμό μητρώου 21114.

 

Άρθρο 2ο

ΣΚΟΠΟΣ

1. Σκοπός του Σωματείου είναι η κατά τις διατάξεις του άρθρου 78 και επόμενα του Αστικού Κώδικα ένωση φυσικών προσώπων που έχει κύριο σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες καθώς και η αθλητική δραστηριοποίηση των αθλητών του σε όλα τα αθλήματα, η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της άθλησης, η σωματική και πνευματική ευεξία και η ψυχαγωγία των μελών και φίλων του σωματείου, καθώς και η προαγωγή του αθλητισμού.

2.  Το Σωματείο καλλιεργεί τμήματα Κλασσικού Αθλητισμού (στίβου), πετόσφαιρας (βόλεϊ), τοξοβολίας, σκάκι, χόκεϋ επί χόρτου, επιτραπέζιας  αντισφαίρισης, ορειβασίας και αναρρίχησης, ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, χάντμπωλ (χειροσφαίρισης), ποδηλασίας, κολύμβησης, μπέϊζμπωλ, ξιφασκίας, ιππασίας, σκοποβολής, μπητς βόλλεϋ, υδατοσφαίρισης (πόλο), καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), μπάντμιντον, κωπηλασίας, μοντέρνου πεντάθλου, ορεινής ποδηλασίας, ποδηλασίας πίστας και δρόμου, ποδοσφαίρου, σόφτμπολ, σουηδικής και αεροβικής γυμναστικής, τραμπολίνο, χορού, συγχρονισμένης κολύμβησης, Τρίαθλο, Τένις, Άρση Βαρών, Ιστιοπλοΐας, Κανόε-Καγιάκ σλάλομ και σπριντ, Καταδύσεις, Κωπηλασία,   Πυγμαχίας, Ταϋλανδέζικης Πυγμαχίας (Muay Thai, Thai Boxing, Krabbi Krabbong), Άρσης βαρών, τάε κβον ντο (tae kwon do), Kick Boxing (Full Contact, Light Contact, point contact, semi contact, low kicks, oriental, K-1 RULES, Body Contact), Boxe Savate Francaise, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης, τζούντο, καράτε, κένπο (kenpo), κοσίκι (koshiki), σάμπο (sambo), μπητς σόκκερ (beach soccer), ράγκμπυ, βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου (brazilian jiu jitsu), κέντο (kendo), ιάιντο (iaido), ναγκινάτα (naginata), γκράπλινγκ (grappling), σαμπμίσσιον γκράμπλιν (submission grappling), σουτφάιτιν (shootfighting), σαμπμίσσιον φάιτιν (submission fighting), παγκρατίου, βάλε τούντο (vale tudo), κάλι εσκρίμα (kali eskrima), μικτών πολεμικών τεχνών (mixed martial arts), πάλης υποταγής, μάχης υποταγής, αυτοάμυνας, τάε μπο (tae bo), τάι τσι (tai tchi), γου σου κουνγκ φου (wu su kung fu), χαπκίντο (hapkido), χρωματοσφαίρισης (paint ball), στα οποία αθλούνται άτομα κάθε ηλικίας και φύλου. Η δημιουργία ή κατάργηση οποιονδήποτε αγωνιστικών τμημάτων ή κλάδων άθλησης γίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβανόμενη με πλειοψηφία του ½ των μελών του.

3. Το σωματείο έχει διοικητική και οικονομική αυτονομία της λειτουργίας του, που διέπεται μόνο από τις διατάξεις του παρόντος, της περί σωματείων κείμενης νομοθεσίας και του ισχύοντος αθλητικού νόμου με τις τροποποιήσεις του.

4. Το Σωματείο έχει περιοριστικά τον ως άνω σκοπό. Απαγορεύεται απολύτως κάθε παρέκκλιση από τον σκοπό αυτό, ιδίως δε η ανάμιξη αυτού στη πολιτική.

5. Για την επίτευξη των σκοπών του σωματείου, μπορούν να ιδρύονται Γυμναστήρια και πάσης φύσεως ασκητήρια και λοιπές εγκαταστάσεις.

6. Επιπρόσθετα το σωματείο δύναται να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα που σχετίζονται με την επίτευξη των σκοπών του. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του σωματείου ή αθλητή του σε αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αν αυτοί δεν είναι εγκεκριμένοι από την οικεία αθλητική ομοσπονδία ή τις αντίστοιχες διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες. 

7. Το Σωματείο υφίσταται, εφόσον τα μέλη του δεν είναι λιγότερα από είκοσι.

8. Με τις προϋποθέσεις του νόμου και του παρόντος, το σωματείο μπορεί να καταστεί μέλος υπερκείμενης Ένωσης, Συνδέσμου ή Ομοσπονδίας.

 

Άρθρο 3ο 

ΜΕΛΗ

 

Μέλος του Σωματείου μπορεί να εγγραφεί κάθε ενήλικος με αίτησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο συνοδευόμενη από πρόταση δύο (2) μελών. Οι εγγραφές των νέων μελών επικυρώνονται με διαπιστωτικές πράξεις του Δ.Σ. του σωματείου. Κατά της απορριπτικής απόφασης ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ο αριθμός μελών είναι απεριόριστος. Μετά την πάροδο ενός έτους από την εγγραφή τους τα νέα μέλη αποκτούν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται. Κατά τα λοιπά μετέχουν κανονικά στις Γενικές Συνελεύσεις.

Αθλητής μπορεί να εγγραφεί ως μέλος σε αθλητικό σωματείο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του, ένα (1) τουλάχιστον έτος μετά την τελευτοία συμμετοχή του σε επίσημο αθλητικό αγώνα. Επίσημος αθλητικός αγώνας είναι ο αγώνας που διοργανώνεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία ή διεξάγεται με την έγκρισή της.

Κατ` εξαίρεση, οι αθλητές των αθλημάτων της σκοποβολής, του γκολφ, του μπιλιάρδου, του μπόουλιγκ, της ορειβασίας και αναρρίχησης, του παγκρατίου, της ιππασίας, του αεραθλητισμού, καθώς επίσης και οι αθλητές των  μηχανοκίνητων και των σχετικών κλάδων άθλησης αυτών, μπορούν να εγγράφονται ως Μέλη σε αθλητικό σωματείο που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης και να μετέχουν στο Δ.Σ. και στα άλλα όργανα αυτού, υπερκείμενων ενώσεων ή της αθλητικής ομοσπονδίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος της ηλικίας τους. Στην εξαίρεση του προηγούμενου εδαφίου υπάγονται και οι αθλητές των αθλημάτων του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριντζ και της ιστιοπλοιας ανοιχτής θάλασσας, εφόσον είναι ενήλικες.

Τα μέλη υποχρεούνται στη καταβολή ετήσιας συνδρομής. Η ετήσια συνδρομή και/ή το ποσό της εγγραφής ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα μέλη υποχρεούνται: α. Να καταβάλλουν τις συνδρομές τους προς το Σωματείο. β. Να μετέχουν προσωπικά στις Γενικές Συνελεύσεις. γ. Να συμμορφώνονται προς το καταστατικό του Σωματείου.

Η παράλειψη καταβολής της ετήσιας συνδρομής μέλους για ένα έτος, συνεπάγεται την διαγραφή του μετά από προηγούμενη ειδοποίηση του.

Δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του σωματείου το προσωπικό αυτού, για όσο χρόνο διαρκεί η πάσης φύσεως σύμβαση εργασίας του με αυτό και για ένα χρόνο από τη λήξη τους, καθώς επίσης και όσοι συνάπτουν σύμβαση με το σωματείο για παροχή υπηρεσιών ή για εκτέλεση έργου με αμοιβή είτε ατομικά είτε ως ομόρρυθμοι εταίροι είτε ως διαχειριστές Ε.Π.Ε. ή μέλη διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας, για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή η εκτέλεση του έργου και για ένα (1) χρόνο μετά τη λήξη, με οποιονδήποτε τρόπο, της σύμβασης ή την παράδοση του έργου, αντίστοιχα. Έμποροι αθλητικών ειδών, καθώς και οι μέτοχοι, εταίροι, διαχειριστές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ανώνυμης εταιρείας και κάθε είδους εμπορικής εταιρείας, εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών τους την εμπορία ή την κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου ούτε αντιπρόσωποί του στις υπερκείμενες ενώσεις και ομοσπονδίες.  Πρόσωπο στο οποίο συντρέχει οποιοδήποτε από τα πιο πάνω κωλύματα, χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητα του μέλους.

Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την άνω πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του ΔΣ ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της άνω πράξης Μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσας διατάξεις.

Επίτιμα μέλη ανακηρύσσoνται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου πρόσωπα που προσέφεραν πολύ μεγάλες υπηρεσίες στον σύλλογο. Τα επίτιμα μέλη παρευρίσκονται μόνο με δικαίωμα λόγου χωρίς δικαίωμα ψήφου στις  Γενικές Συνελεύσεις.

 

Άρθρο 4ο

ΠΟΡΟΙ   

 

Πόροι του Σωματείου είναι οι συνδρομές των μελών τακτικές και έκτακτες, το ποσό εγγραφής, τυχόν έκτακτες εισφορές που θα επιβάλλει η Γενική Συνέλευση, δωρεές ή κληροδοτήματα, ενισχύσεις του κράτους και του Δήμου ή άλλων Νομικών Προσώπων και γενικά τρίτων, έσοδα από εκδηλώσεις ή εράνους, που περιέρχονται νόμιμα στο ταμείο του Σωματείου. 

 Το αθλητικό σωματείο, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες εκμάθησης των αθλημάτων που καλλιεργεί, δύναται, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, να ορίζει αντίστοιχο αντίτιμο της σχετικής υπηρεσίας για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο έχει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1992). Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου δεν έχει εφαρμογή στους αθλητές των αγωνιστικών ομάδων του σωματείου.

Επιτρέπεται στο σωματείο, εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να συνάπτει συμβάσεις χορηγίας ή διαφήμισης με φυσικά ή νομικά πρόσωπα για την ανάπτυξη της αθλητικής του δραστηριότητας, με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις παρ. 3 άρθρου 2 Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Στην περίπτωση αυτή απαγορεύεται η παραχώρηση χρήσης της επωνυμίας, του εμβλήματος και των λοιπών διακριτικών στοιχείων για εμπορική διαφήμιση και οικονομική εκμετάλλευση.

 Για την απόκτηση ή μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του Σωματείου απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Απαγορεύεται η εκποίηση ή αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου εκτός της περίπτωσης ανάγκης για κατασκευή νέων, οπότε επιτρέπεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο

ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 Όργανα του Συλλόγου είναι :
1. Η Γενική Συνέλευση
2.Το Διοικητικό Συμβούλιο και
3.Η Εξελεγκτική Επιτροπή

 

Άρθρο 6ο 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

1. Το σωματείο διοικείται από ενδεκαμελές (11) Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Αναπληρωτή Γραμματέα, τον Ταμία, τον Αναπληρωτή  Ταμία , το Γενικό Έφορο, κι από τέσσερεις Σύμβουλους. Τα Μέλη του Δ.Σ. προέρχονται από Μέλη του σωματείου.

2. Εντός δέκα (10) ημερών από τη Γενική Συνέλευση, και κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφήσαντος συμβούλου, συνέρχεται το εκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτείται σε σώμα όπως ορίζει η παράγραφος 1 του παρόντος άρθρου. Η εκλογή στα προβλεπόμενα αξιώματα διενεργείται με μυστική ψηφοφορία.

3. Μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αναλήψεως των καθηκόντων του, το  Διοικητικό Συμβούλιο εξακολουθεί να διοικεί τον Σύλλογο.

4. Η Θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.

5. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται το ήμισυ των μελών του συν ένας. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας κρίνει η ψήφος του Προέδρου του Συμβουλίου.

6. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αρμόδιο να αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά τη διοίκηση του Σωματείου και τη διαχείριση της περιουσίας αυτού, πλην της ακίνητης περιουσίας, για την οποία είναι αρμόδια η Γενική Συνέλευση ως και επί των υποθέσεων εκείνων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.

7. Το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να συνεδριάζει τουλάχιστον οκτώ (8) φορές το χρόνο. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που απουσιάζει αδικαιολόγητα επί τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις θεωρείται παραιτηθέν και αντικαθίσταται από το πρώτο αναπληρωματικό.

8. Κενές θέσεις συμβούλων που θα δημιουργούνται για οιονδήποτε λόγο, πληρούνται με τους αναπληρωματικούς κατά σειρά εκλογής τους. Εάν ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μειωθεί κάτω των 2/3 λόγω παραιτήσεως ή εκπτώσεως μέλους αυτού και δεν υφίστανται νόμιμοι αναπληρωτές, συγκαλείται Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

9. Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε περίπτωση παράβασης των άρθρων του παρόντος καταστατικού, μπορεί να επιβάλει στα μέλη του Συλλόγου ποινές σύμφωνα με την εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

10. Το Δ.Σ. υποχρεούται να ορίσει υπευθύνους τμημάτων για την εύρυθμη λειτουργία των εκάστοτε ενεργών αθλητικών τμημάτων του συλλόγου, των οποίων οι αρμοδιότητες καθορίζονται στο άρθρο 6 παρ. 7 του παρόντος, και οι οποίοι υποχρεούνται να ενημερώνουν σε κάθε τακτικό Δ.Σ. τα μέλη του για την εν γένει πορεία και τα υφιστάμενα προβλήματα του κάθε αθλητικού τμήματος.

11. Το ΔΣ  προσλαμβάνει και απολύει το κατά την κρίση του αναγκαίο έμμισθο προσωπικό και καθορίζει την αμοιβή του.

12. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει τους αντιπροσώπους και τους αναπληρωτές τους που θα εκπροσωπήσουν το Σύλλογο στις Γενικές Συνελεύσεις υπερκείμενων Ενώσεων και Ομοσπονδιών.

13. Το Διοικητικό Συμβούλιο φροντίζει για τους αθλητές του και δύναται να διοργανώνει αγώνες, εκδρομές και να αποφασίζει για τη συμμετοχή του σωματείου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

14. Επιτρέπονται προσωρινές ταμειακές διευκολύνσεις προς το σωματείο από τα μέλη του Δ.Σ για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.

15. Η ιδιότητα των μελών του Δ.Σ είναι τιμητική και άμισθη. Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όταν μετακινούνται εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους για προσφορά οποιασδήποτε υπηρεσίας στο σωματείο, επιτρέπεται να καταβάλλονται έξοδα κίνησης, διαμονής και διατροφής.

 

 

Άρθρο 7ο

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

1. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Σωματείο σε όλες τις σχέσεις του εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Δ.Σ., μπροστά σε όλες τις αρχές και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, υποχρεούμενος να γνωστοποιεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τις εκάστοτε ενέργειές του προς έγκριση. Συγκαλεί με την βοήθεια του Γενικού Γραμματέα, μετά από απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου τις τακτικές ή τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις. Συγκαλεί τις τακτικές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, και υποχρεούται να το συγκαλεί και έκτακτα, εφ’ όσον το ζητήσουν τρία μέλη του Συμβουλίου. Διευθύνει τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, υπογράφει τα πρακτικά, και επιβλέπει τη διαδικασία υλοποίησης των αποφάσεων του Δ.Σ. όταν αυτός το κρίνει αναγκαίο.  Υπογράφει με τον Γενικό Γραμματέα κάθε έγγραφο του Σωματείου, φροντίζει γενικά για την προαγωγή και ανάπτυξη του Σωματείου. Τον Πρόεδρο, όταν είναι απών ή κωλύεται, αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και αυτόν το μέλος του Συμβουλίου με τη μακρύτερη θητεία. Ειδικότερα όσον αφορά τις επαφές με τις υπερκείμενες Ενώσεις και Ομοσπονδίες των αθλημάτων που καλλιεργεί ο σύλλογος, ο Πρόεδρος υποχρεούται να ενημερώνει τον αντίστοιχο αντιπρόσωπο του κάθε αθλήματος πριν από κάθε τέτοια επαφή.

 

2. Ο Γενικός Γραμματέας υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο κάθε εξερχόμενο έγγραφο, και γενικότερα έχει την επίβλεψη: α) της διενέργειας της αλληλογραφίας σε συνεργασία με τους υπευθύνους τμημάτων β) της σύνταξης των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης γ) της τήρησης του Μητρώου Μελών σε συνεργασία με τους υπευθύνους τμημάτων δ) της φύλαξης της σφραγίδας του σωματείου ε) της σύνταξης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ. στ) της τήρησης των αρχείων του συλλόγου. Τον Γενικό Γραμματέα όταν είναι απών ή κωλύεται αντικαθιστά ο Αναπληρωτής Γραμματέας και σε  περίπτωση κωλύματος αυτού, ένας από τους συμβούλους, ο οποίος ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

3. Ο Ταμίας έχει την επίβλεψη α) της τήρησης των λογιστικών βιβλίων του σωματείου β) της έκδοσης των τριπλοτύπων αποδείξεων και των λοιπών νόμιμων λογιστικών παραστατικών γ) της ενέργειας όλων των πληρωμών. Συντάσσει καταστάσεις ταμειακής κίνησης και τις υποβάλει στο Διοικητικό συμβούλιο ανά τρίμηνο. Η κατάσταση πρέπει να περιέχει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα με τα σχετικά δικαιολογητικά αποδείξεων. Ο Ταμίας δύναται να καταθέτει σε Τράπεζα στο όνομα του Σωματείου τα εισπραττόμενα χρήματα, ανάλογα με τις προβλεπόμενες τρέχουσες ανάγκες. Ο Ταμίας υποχρεούται να θέτει στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για έλεγχο το ταμείο του Σωματείου, όταν κριθεί αναγκαίο. Ο Ταμίας μεριμνά για την κανονική είσπραξη των συνδρομών, τηρεί ενήμερο το Διοικητικό συμβούλιο για τις καθυστερημένες. Οι αναλήψεις και οι πληρωμές γίνονται με ένταλμα υπογεγραμμένο από δύο εκ των κάτωθι τον Πρόεδρο, τον Ταμία, τον Γενικό Γραμματέα, τον Αναπληρωτή Ταμία.  Τον Ταμία όταν απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνει προσωρινά στα καθήκοντα του ο Αναπληρωτής Ταμίας.  Επίσης ο Ταμίας συντάσσει και υποβάλλει κατά τη λήξη κάθε αθλητικού έτους, δηλ. το Σεπτέμβριο, για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο απολογισμό και προϋπολογισμό του Σωματείου, βοηθούμενος σε αυτό από τον Αναπληρωτή Ταμία, και επικουρούμενος στο έργο του από τους υπευθύνους τμημάτων.
           

4. Ο Αναπληρωτής Ταμίας εκτελεί της ήδη ανατεθείσες σε αυτόν αρμοδιότητες από το παρόν καταστατικό και βοηθάει τον Ταμία στο έργο του.


5. Ο Γενικός Έφορος επιβλέπει τη συντήρηση και διαφύλαξη του αθλητικού εν γένει υλικού του σωματείου, επιτηρεί και επιβλέπει την κανονική λειτουργία των χώρων εκγύμνασης των αθλητών των διαφόρων αθλημάτων σε συνεργασία με τους υπευθύνους των τμημάτων, συντονίζει την δράση των υπευθύνων των τμημάτων όταν είναι αναγκαίο ή με απόφαση του ΔΣ και εκπροσωπεί αυτούς -κατόπιν συνεννόησης με αυτούς- όταν είναι απόντες στα ΔΣ.


6. Οι Σύμβουλοι μετέχουν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελούν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Οι Αναπληρωματικοί Σύμβουλοι δύνανται να μετέχουν στις συνεδριάσεις, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

 

7. Οι Υπεύθυνοι Τμημάτων τηρούν το μητρώο και τα δελτία των αθλητών, επιβλέπουν την εύρυθμη λειτουργία των αγωνιστικών και μη δραστηριοτήτων και αναγκών του κάθε αθλητικού τμήματος, παρακολουθούν τη ροή των εσόδων και εξόδων του κάθε αθλητικού τμήματος, προτείνουν στο Δ.Σ. τους κατάλληλους τρόπους κατανομής των εκάστοτε διατιθεμένων στο τμήμα κονδυλίων, συντάσσουν και υποβάλλουν α) στο Γενικό Γραμματέα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα των τμημάτων τους β) στο Γενικό Έφορο καταστάσεις του αθλητικού υλικού του τμήματός τους και γ) στον Ταμία  τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό του κάθε αθλητικού τμήματος άπαξ ετησίως το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου.


8. Συνίσταται Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και έναν Σύμβουλο, το οποίο εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο επί παραπτωμάτων μελών, αθλητών και προπονητών του συλλόγου εγγράφως, επιβάλλοντας όταν απαιτείται, δυνητικά και όχι περιοριστικά, τις κάτωθι ποινές:

α. Της έγγραφης παρατήρησης

β. Της αυστηρής έγγραφης επίπληξης

γ. Της απαγόρευσης εισόδου σε γυμναστικούς χώρους του Σωματείου

δ. Της οριστικής διαγραφής, υποκείμενης στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

Ιδιαιτέρως σε αθλητές τις ανωτέρω αναφερόμενες και επί πλέον την απαγόρευση της συμμετοχής στις αθλητικές εκδηλώσεις του Σωματείου μέχρι ένα έτος. Ουδείς δύναται από τα μέλη και τους αθλητές να τιμωρείται χωρίς προηγουμένως να απολογηθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο θα παρευρίσκεται υποχρεωτικά ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος στο οποίο ανήκει ο αθλητής ή το μέλος που υπέπεσε στο παράπτωμα.

 

Άρθρο 8ο 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

 

Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο του Σωματείου.

Η Γενική Συνέλευση αποτελείται από τα μέλη του Σωματείου μόλις συμπληρώσουν ένα έτος από την εγγραφή τους και συνέρχεται τακτικά μία φορά τον χρόνο εντός του πρώτου τρίμηνο του έτους μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, και έκτακτα όταν το Διοικητικό συμβούλιο το κρίνει αναγκαίο ή το 1/3 των οικονομικά εντάξει μελών του σωματείου το ζητήσει με έγγραφη αίτηση, η οποία να αναφέρει και τα θέματα που θα συζητηθούν. Οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να συγκαλούνται εντός 30 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

 
            Η Γενική Συνέλευση, η οποία γνωστοποιείται στα μέλη με πρόσκληση μέσω ταχυδρομείου, φαξ ή e-mail και τοιχοκολλείται στα γραφεία του Συλλόγου πριν από οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης όταν παρίσταται το ήμισυ και πλέον ενός των μελών, τα οποία πρέπει να είναι ταμειακώς εντάξει.


            Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει την ημέρα, την ώρα, τον τόπο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και τον τόπο και χρόνο της επαναληπτικής συνεδρίασης, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη συνεδρίαση.

Εάν δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται εντός 8 ημερών και βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα οιοσδήποτε και αν είναι ο αριθμός των ταμειακώς εντάξει παρόντων μελών.

 

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται κατ' απόλυτη πλειοψηφία των μελών που παρευρίσκονται, εκτός αν ορίζει διαφορετικά ο νόμος ή το παρόν καταστατικό.

Η Γενική Συνέλευση των μελών αποτελεί το ανώτατο όργανο του σωματείου και αποφασίζει για κάθε υπόθεση αυτού. Η Γενική Συνέλευση εκλέγει ανά διετία το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από έντεκα (11) τακτικά μέλη και έως τέσσερα (4) αναπληρωματικά και εγκρίνει τον απολογισμό της Διοίκησης.

 

Της Γενικής Συνέλευσης προεδρεύει ο εκλεγόμενος ως πρόεδρος αυτής με ψηφοφορία των παρόντων μελών. Επίσης εκλέγεται και Γενικός Γραμματέας. Τα πρακτικά τηρούνται με ευθύνη του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Συνέλευσης, υπογράφονται από αυτούς και αποστέλλονται προς την Διοίκηση, από την οποία μεταφέρονται στο σχετικό επίσημο βιβλίο.

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για την τροποποίηση του Καταστατικού και τη διάλυση του Σωματείου. Σε αυτήν απαιτείται η παρουσία του μισού πλέον του ενός τουλάχιστον των μελών και πλειοψηφία των ? των παρόντων. Σε περίπτωση διάλυσης του Σωματείου η περιουσία του περιέρχεται στην Γ.Γ. Αθλητισμού.

 

Η Γενική Συνέλευση ανακηρύσσει τους δωρητές  και τους ευεργέτες του Σωματείου.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

 

1. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής γίνονται κάθε δύο (2) χρόνια, μόλις λήξει η θητεία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, με μυστική ψηφοφορία των παρισταμένων τακτικών και ταμειακά εντάξει μέχρι την έναρξη της συνεδριάσεως της Γενικής Συνελεύσεως μελών  του Σωματείου και με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο γράφονται με απόλυτη αλφαβητική σειρά τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων σε δύο πίνακες, ένα με τα ονόματα των υποψηφίων μελών του Δ.Σ και έναν με τα ονόματα των υποψηφίων για την Ε.Ε.

 

2. Για την εκλογή του Δ.Σ κάθε μέλος έχει δικαίωμα να βάλει μέχρι και εννέα (9) σταυρούς προτίμησης δίπλα στο όνομα των υποψηφίων που επιθυμεί.

 

3. Για την εκλογή της Ε.Ε κάθε μέλος έχει δικαίωμα να βάλει μέχρι και δύο (2) σταυρούς προτίμησης δίπλα στο όνομα των υποψηφίων που επιθυμεί.


4. Για να ανακηρυχθεί ένα μέλος του σωματείου υποψήφιος για το αξίωμα του μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής υποβάλλει γραπτή αίτηση αυτοπροσώπως προς τον Πρόεδρο ή τον Γ. Γραμματέα του Δ.Σ προ τεσσάρων τουλάχιστον ημερών από την τακτική Γ.Σ.

5. Το Δ.Σ καταρτίζει πίνακα των υποψηφίων τον οποίο αναρτά μετά το τέλος του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων στο γραφείο του σωματείου.


6.   Υπεύθυνη των εκλογών είναι Τριμελής η Εφορευτική Επιτροπή, που εκλέγεται με φανερή ψηφοφορία.


7. Επιτυχόντες ανακηρύσσονται αυτοί που με την σειρά έχουν πάρει περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που πέτυχε αναδεικνύεται με κλήρωση που γίνεται ανάμεσα σε αυτούς που ισοψήφησαν.


8. Η Εφορευτική Επιτροπή κρίνει το έγκυρο των ψηφοδελτίων και βγάζει το αποτέλεσμα. Καταρτίζει το πρακτικό εκλογής και ανακηρύσσει τους επιτυχόντες και τους επιλαχόντες.  

 

9.    Δεν μπορεί να είναι μέλος του αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων  διοίκησης του σωματείου, ή ειδικός συνεργάτης αυτού, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του σωματείου:

α) Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του.

β) Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και  όποιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε "ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους" είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για τα ποινικά αδικήματα του παρόντος νόμου, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεωκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων.

γ) Όποιος έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση.

δ) Όποιος έχει τιμωρηθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 130 του παρόντος νόμου και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.

 

 10.   Οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές ομαδικού αθλήματος, Μέλη των οικείων συνδέσμων διαιτητών και οι εν ενεργεία προπονητές του οικείου κλάδου άθλησης δεν επιτρέπεται να είναι Μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης. Δεν επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας διαιτητή, εν ενεργεία ή μη, και η συμμετοχή του σε αρχαιρεσίες αθλητικού σωματείου, του οικείου αθλήματος για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης, διαχείρισης ή εκπροσώπησης, πριν από την παρέλευση τριών πλήρων ετών από τη διαγραφή του από τα μητρώα του συνδέσμου διαιτητών στον οποίο ανήκε. Η ημερομηνία διαγραφής του πιστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του προέδρου του συνδέσμου, η οποία πρέπει να συνοδεύει την υποβολή της υποψηφιότητας. Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχή σε αρχαιρεσίες του σωματείου, και η τυχόν εκλογή είναι αυτοδίκαια άκυρες. Ως διαιτητές, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι σημειωτές, οι κριτές, οι χρονομέτρες, οι αφέτες, οι παρατηρητές, καθώς και όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ομαδικού αθλήματος.

 

11. Οι εν ενεργεία και μη εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, χρονομέτρες και όσοι άλλοι συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ατομικού αθλήματος, Μέλη των οικείων συνδέσμων, μπορούν να είναι Μέλη του αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης, δεν επιτρέπεται όμως να είναι Μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου ούτε να είναι αντιπρόσωποι του σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες. Το κώλυμα του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για τους διαιτητές και τους κριτές των αθλημάτων της σκοποβολής, του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριντζ και του αεραθλητισμού.

 

 

Άρθρο 10ο

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

1. Η Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των μελών για θητεία δύο (2) ετών μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και αποτελείται από τρία (3) μέλη και δύο (2) αναπληρωτές τους. Τα μέλη της δεν μπορούν να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή συγγενείς των προσώπων αυτών μέχρι και τρίτου βαθμού συγγενείας.

2. Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής ορίζεται εκείνος που πήρε τις περισσότερες ψήφους. Η Ελεγκτική Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα, όταν είναι παρόντα δυό τουλάχιστο απ’ τα τρία τακτικά της μέλη. Οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών.

 

3. Η Εξελεγκτική Επιτροπή ελέγχει την οικονομική κατάσταση του Σωματείου και συντάσσει σχετική έκθεση που υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση.

 

Άρθρο 11ο

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

1. Το Σωματείο έχει κυκλική σφραγίδα, η οποία έχει περιμετρικά ένα αστέρι και τις λέξεις ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

2. Τα χρώματα του Σωματείου είναι μπλε, κόκκινο και άσπρο.

3. Οι αθλητές του Σωματείου εγγράφονται στα μητρώα αθλητών του συλλόγου και στη συνέχεια με φροντίδα των υπευθύνων τμημάτων στα μητρώα των οικείων Ομοσπονδιών. Οφείλουν να συμπεριφέρονται και να δραστηριοποιούνται όπως ορίζει η αθλητική νομοθεσία και οι ειδικές διατάξεις των Ομοσπονδιών. Εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια μπορούν να παρευρίσκονται στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα λόγου.

4. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να συντάσσει εσωτερικούς κανονισμούς για την εύρυθμη λειτουργία των αγωνιστικών χώρων και των αθλητικών τμημάτων του. Δεν μπορούν όμως να είναι αντίθετοι στις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού.

5. Στις γενικές συνελεύσεις των αθλητικών ενώσεων συμμετέχουν με αντιπροσώπους μόνο τα αθλητικό σωματεία Μέλη που τις απαρτίζουν. Κάθε σωματείο μέλος της ένωσης εκπροσωπείται στη γενική συνέλευση με έναν μόνο αντιπρόσωπο, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου. Αντιπρόσωπος ορίζεται μέλος του σωματείου με δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται. Κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο. Κάθε σωματείο της ένωσης διαθέτει μία μονο ψήφο οτη γενική συνέλευση.

 6. Επιτρέπεται η Συγχώνευση αθλητικών σωματείων με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων αυτών. Το νέο σωματείο, που προκύπτει από τη συγχώνευση μπορεί να φέρει την επωνυμία ενός ή περισσότερων από τα συγχωνευθέντα σωματεία ή οποιαδήποτε άλλη επωνυμία. Το ιδρυόμενο από τη συγχώνευση νέο αθλητικό σωματείο εντάσσεται, κατ` άθλημα, αυτοδικαίως στην ανώτερη αγωνιστική κατηγορία της αθλητικής ομοσπονδίας του οικείου κλάδου άθλησης στην οποία ανήκει ή έχει αποκτήσει δικαίωμα να αγωνισθεί, κατά τους οικείους κανονισμούς και τις σχετικές διατάξεις, ένα τουλάχιστον από τα συγχωνευόμενα αθλητικά σωματεία.

 

  7. Ειδικά για τα ομαδικά αθλήματα, επιτρέπεται η συγχώνευση και τμημάτων αθλητικών σωματείων που καλλιεργούντον ίδιο κλάδο άθλησης ή η συγχώνευση σωματείου με τμήμα του ίδιου κλάδου άθλησης άλλου υφιστάμενου αθλητικού σωματείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω παράγραφο.

 

 8. Με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι αγωνιστικές συνέπειες που προκύπτουν από τη συγχώνευση, τα θέματα των αθλητών, οι περιορισμοί σε περιπτώσεις επανασύστασης συγχωνευθέντος σωματείου ή διαλυθέντος τμήματος που συγχωνεύθηκε και γενικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τις ρυθμίσεις των ανωτέρω 6 & 7 παραγράφων.

 

 9. Σε περίπτωση συγχώνευσης αθλητικού σωματείου με άλλο ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας του κάθε συγχωνευόμενου σωματείου, μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών από τη συγχώνευση, οφείλουν να καταθέσουν τη σφραγίδα του σωματείου, καθώς και να προσκομίσουν για ακύρωση τα Βιβλία αυτού στην αρμόδια υπηρεσία της Νομορχιακής Αυτοδιοίκησης. Επίσης οφείλουν να προσκομίσουν πιστοποιητικό περί διαγραφής του σωματείου από τα οικεία Βιβλία του αρμόδιου Πρωτοδικείου στην παραπάνω υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε περίπτωση παράλειψης των προαναφερόμενων ενεργειών, δεν επιτρέπεται η προβλεπόμενη στο άρθρο 135 παρ. 7 επιχορήγηση του σωματείου που προήλθε από τη συγχώνευση.

 

10. Οι συγχωνεύσεις μεταξύ αθλητικών σωματείων ή τμημάτων αυτών, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, επιτρέπονται μόνον εφόσον τα συγχωνευόμενα νομικά πρόσωπα εδρεύουν εντός της ίδιας Περιφέρειας.

 

 

Άρθρο 12ο 

Το Σωματείο τηρεί υποχρεωτικά τα ακόλουθα βιβλία:

α.-Μητρώου Μελών

β.- Πρακτικών συνεδριάσεων Γ.Σ.

γ.- Πρακτικών συνεδριάσεων Δ.Σ.

δ. - Εσόδων - Εξόδων

ε.- Περιουσιακών στοιχείων

στ.- Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.

Τα βιβλία αυτά πριν από την χρήση τους θεωρούνται από το Νομάρχη ή άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο.

 

 

Άρθρο 13ο

Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από το παρόν καταστατικό ρυθμίζεται και διέπεται από την ισχύουσα περί αθλητικών σωματείων νομοθεσία και από τις οικείες διατάξεις του αστικού κώδικα, οι διατάξεις των οποίων είναι ισχυρότερες και προέχουν αυτών του καταστατικού.

 

 

Άρθρο 14ο

Το παρόν Καταστατικό που αποτελείται από δεκατέσσερα (14) άρθρα ψηφίσθηκε στην ιδρυτική  Γενική Συνέλευση  και εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. 7106/96  απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και τροποποιήθηκε και εγκρίθηκε κατ' άρθρο και στο σύνολό του στην Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουνίου 2015, που συνήλθε με σκοπό την τροποποίηση του καταστατικού αυτού.

elsqbgenfritplroru

Τελευταία Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

1ος Αττικός Αγώνας Δρόμου

17-05-2018

1ος Αττικός Αγώνας Δρόμου

  Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει στον 1ο Αττικό Αγώνα Δρόμου, την Κυριακή 20 Μαΐου, με ώρα εκκίνησης 9:00, έξω από το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός). Ο αγώνας στον οποίο συμμετέχουν 22 δήμοι της Αττικής, διοργανώνεται από το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και έχει φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων. Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικ... Read more

Συλλυπητήρια

04-04-2018

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΑΣΧ, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του εκλιπόντος Στέλιου Σκλαβενίτη. Η οικογένεια Σκλαβενίτη, αποτελεί πραγματικά πρότυπο για κάθε επιχειρηματία αλλά και απλό άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει στις αρχές του καλώς εννοούμενου επαγγελματικού ανταγωνισμού, διατηρώντας πάντα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο τις ανθρώπινες αξίες. Καλό του ταξίδι, η... Read more

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΣΧ - ΚΟΠΗ ΤΗΣ…

31-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΣΧ - ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΣΧ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 Για άλλη μία χρονιά ο σύλλογός μας έκοψε την πίτα του και βράβευσε τους διακριθέντες αθλητές όλων των τμημάτων του για το 2017. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και την ομιλία της προέδρου του Δ.Σ. του ΓΑΣΧ κας Βάνα Ξένου και ακολούθησαν  οι τρεις  ειδικές βραβεύσεις. Πρώτα της Τοξοβολίας και ειδικότερα των αθλητών ... Read more