ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ»

Οι αγώνες στίβου ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ διοργανώνονται από τον ΓΑΣ Χολαργού κάθε χρόνο από το 2005, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, του ΔΟΠΑΠ Παπάγου - Χολαργού και με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ υπαγόμενοι στην κατηγορία «Περιφερειακοί Επώνυμοι Αγώνες».

Προκήρυξη (εδώ)


Σκοπός των αγώνων είναι η επίτευξη τέτοιων επιδόσεων από τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν, που θα τους επιτρέψουν να «πιάσουν» το όριο που θέτει ο ΣΕΓΑΣ για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους Πανελλήνιους Αγώνες των κατηγοριών τους.
Οι αγώνες διεξάγονται στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΞΕΝΟΥ, του ανθρώπου που έφερε τον στίβο στην πόλη μας,  στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και υπήρξε συνιδρυτής το 1996 του  ΓΑΣ Χολαργού που σήμερα  έχει επτά (7) ενεργά αθλήματα,  τα περισσότερα από κάθε άλλο σωματείο της πόλης μας.


ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ»
Ο Τάσος Ξένος υπήρξε αναμφίβολα ένας δημότης της πόλης μας που διακρίθηκε για την άοκνη, ανιδιοτελή και αποτελεσματική προσφορά του.
Ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του πενήντα ως  αθλητής του στίβου κατόπιν, ως ποδοσφαιριστής στον Αθηναϊκό και στη συνέχεια στην ομάδα της Αεροπορίας που υπηρέτησε την θητεία του. Αφού αποστρατεύθηκε εκλήθη από τον Μαρκ Μαρσώ να ενταχθεί στην ομάδα του Ομίλου Φιλάθλων Χολαργού (Ο.Φ.Χ.).
Η μεγάλη του προσφορά στον Χολαργό αρχίζει ακριβώς από την ημέρα που εγκατέλειψε την ενεργό αθλητική δράση και αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι σε ό,τι αφορούσε τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου.
Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων σωματείων, με μια πρωτόγνωρη προσφορά. Υπήρξε ο πρωτεργάτης - ιδρυτής του τμήματος Στίβου στον Χολαργό, που τότε ανήκε στον Όμιλο Φιλάθλων Χολαργού (Ο.Φ.Χ.),  και αργότερα ιδρυτικό μέλος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού (Γ.Α.Σ.Χ.) και ήταν η ψυχή του τμήματος αυτού μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ήταν  πάντα παρών, όπου το «καθήκον» του το επέβαλε. Είχε αταλάντευτο και μοναδικό στόχο την προσφορά στον Αθλητισμό.
Διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Χολαργού και κατόπιν μέλος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού (Δ.Α.Ο.Χ.) με ανεκτίμητη προσφορά. Ήταν ο άνθρωπος που μπορούσες να του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας.
Όπως όλοι οι πραγματικά χρήσιμοι πολίτες, έτσι και ο Τάσος Ξένος ήταν ο κλασσικός άνθρωπος των ήπιων και χαμηλών τόνων. Έβαζε πάντα το άτομό του σε δεύτερη μοίρα, προκειμένου να υπηρετήσει σωστά και αποτελεσματικά την ιδέα του, που δεν ήταν άλλη από το συμφέρον και την προαγωγή του αθλητισμού Η εθελοντική του προσφορά δεν περιορίστηκε μόνο σε θέματα θεωρητικά και αξιών. Επεκτάθηκε τόσο σε τεχνικά όσο σε και πρακτικά ζητήματα. Για πολλά χρόνια ήταν ο «άμισθος υπάλληλος» του γηπέδου της Φανερωμένης. Υπηρέτησε με απόλυτη επιτυχία σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων και των αναγκών του σταδίου αυτού καλύπτοντας τις μόνιμες ή τις έκτακτες ανάγκες για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Και όχι μόνο δεν αποκόμισε κανένα όφελος από αυτές του τις δραστηριότητες αλλά και χρηματοδοτούσε  πολλές από αυτές.
Στη σημερινή εποχή της κατανάλωσης, του χρήματος και της έλλειψης αξιών, ο εθελοντισμός και η διάθεση για προσφορά του Τάσου Ξένου, αποτελεί φωτεινό φάρο για όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τον Αθλητισμό, γιατί ο Αθλητισμός έχει ανάγκη από ΑΞΙΕΣ.

Υπεύθυνοι Στίβου  

Έφορος:

ΑΡΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
6938341866

Τεχνικός Υπεύθυνος:
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6947098938

Προπονητική Ομάδα Στίβου


ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗ ΣΤΕΒΗ


ΚΑΛΟΧΕΡΗ ΟΛΓΑ


ΚΑΛΤZΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ


ΚΟΚΟΡΕΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΕΚΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

Που βρισκόμαστε
 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΜΑΡΚ ΜΑΡΣΩ», Ζακύνθου 2 και Φανερωμένης

 
 
 
 
elsqbgenfritplroru

Ειδήσεις Στίβος

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΑ 5-6-7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

13-06-2021

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΑ 5-6-7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ                         10/6/2021   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΑ 5-6-7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ /ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ 5-6/6/21)   Ένα αργυρό μετάλλιο, θέσεις στην 8αδα σε τελικούς, μια 13η θέση σε τελικό, ατομικά ρεκόρ και φοβερές εμφανίσεις από τους αθλητές του ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ κατά τη διάρκεια  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου Α/Γ που διεξήχθ... Read more

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ»

30-05-2021

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ»

Οι αγώνες στίβου ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ διοργανώνονται από τον ΓΑΣ Χολαργού κάθε χρόνο από το 2005, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, του ΔΟΠΑΠ Παπάγου - Χολαργού και με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ υπαγόμενοι στην κατηγορία «Περιφερειακοί Επώνυμοι Αγώνες». Προκήρυξη (εδώ) Σκοπός των αγώνων είναι η επίτευξη τέτοιων επιδόσεων από τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν, που θα τους επιτρέψουν να «πιάσ... Read more

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ, Στάδιο Αγίου Κοσμά…

11-05-2021

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ, Στάδιο Αγίου Κοσμά (Σάββατο και Κυριακή 8 και 9-5-2021)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - Χολαργός 10/05/2021                                                                   ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ, Στάδιο Αγίου Κοσμά (Σάββατο και Κυριακή 8 και 9 -5-2021) Καταπληκτικές επιδόσεις με το καλημέρα στη σαιζόν για τους αθλητές του συλλόγου μας κατά τη διάρκεια  του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Α/Γ !!! Ξεχώρισαν,  η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. των ... Read more

ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Α-Γ / Κ18…

29-04-2021

ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Α-Γ / Κ18 Α-Γ Σχηματάρι, Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, 27-28/04/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Χολαργός 28/04/2021ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Α-Γ / Κ18 Α-ΓΣχηματάρι, Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη, 27-28/04/2021Εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο αγώνα επτάθλου για την αθλήτρια του συλλόγου μας Δήμητρα Μπακοπούλου!! Κάνοντας ατομικά ρεκόρ και στα επτά αγωνίσματα που έλαβε μέρος έδειξε ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο από νωρίς στη σαιζόν!!Οι επιδόσεις ανά αγώνισμα είναι:100μ. Ε... Read more

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΊΒΟΥ –…

15-02-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ                                                      Χολαργός 15/02/2021                                                                   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΊΒΟΥ – 12-13/2/2021 – Σ.Ε.Φ. ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΓΑΣΧ ΣΤΟ 35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (6) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ 5η 7η ΚΑΙ 8η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Εξαιρε... Read more

Αγώνες "Τάσος Ξένος"

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

       ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


                ΧΟΡΗΓΟΣ


                                        ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ


                  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ