ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Τοξοβολία

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 2014!!! 

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΓΑΣΧ, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Πρόγραμμα 2015-2016

Η τοξοβολία εντάχτηκε στο ΓΑΣ το 1999 από τον τότε πρόεδρο Νικόλαο Δεπούντη, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΕΦΟΡΟ ΤΟΝ Ν. ΠΑΜΒΟΥΞΟΓΛΟΥ.σ
Με τον ελαχιστο δυνατό εξοπλισμό έκανε τα πρώτα της βήματα και άρχισε την αγωνιστική της δράση το 2000.
Το 2004 το τμήμα δημιούργησε μια μαγιά 6 αθλητών, κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών το 2006.
Το 2007 η ανοδική πορεία συνεχίστηκε με τους ίδιους 6 αθλητές να ανεβαίνουν στη μεγάλη κατηγορία και να κατακτούν πρωταθλήματα.Από τότε αυτοί οι 6  αθλητές μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.
Μερικοί από αυτούς συνέχισαν σε διακρίσεις Παγκοσμίων και Ευρωπαικών Κυπέλλων.

Το 2010 νέα φουρνιά μικρών αθλητών ήρθε στο σωματείο με υψΗλές πλέον απαιτήσεις σαρώνοντας ό,τι μετάλλεια έχει η ομοσπονδία.
Σήμερα από τους 25 αθλητές που απαριθμεί το τμήμα οι 20 έχουν τουλάχιστον ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, 3 κατέχουν Πανελλήνια ρεκόρ και έχουν επιδόσεις που ξεπερνούν την ηλικία τους και τη κατηγορια τους.
Ο αρχαιότερος αθλητης  του τμήματος είναι από το 2000 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα κάνοντας την τοξοβολία στάση ζωής.

Το τμήμα της τοξοβολίας του ΓΑΣ Χολαργού έχει δημιουργήσει φυτώρια με πλάνο 10ετίας με σκοπό τη διάκριση στις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων και στο νέο θεσμό των Ολυμπιακών Νέων το 2018 στη Σιγκαπούρη.
Οι στόχοι αυτοί είναι εφικτοί, ειδικά τώρα που ο ΔΟΠΑΠ παραχώρησε στο τμήμα εξωτερικό χώρο προπόνησης στο νταμάρι. και τώρα έχοντας πλέον πετύχει, σχεδόν ιδανικούς όρους προπόνησης για τους αθλητές μας, το τμήμα της τοξοβολίας θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία .

Ο άνθρωπος όμως που είναι η ψυχή του τμήματος και του αξίζουν τα εύσημα ειναι ο προπονητής  Κος Αλέξανδρος Παμβουξόγλου.

Ο Αλέξανδρος Παμβουξόγλου ξεκίνησε την τοξοβολία ως αθλητής το 1993 σε ηλικία 15 ετών. Μέσα σε δύο χρόνια κατέκτησε  το πρώτο του πανελλήνιο ρεκόρ και από τότε κατεριψε 9 και ισοφάρισε 2 και κατεκτησε  4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ασχολήθηκε με την έρευνα στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας,βιομηχανικής και αθλητιατρικής με παρουσιάσεις σε συνέδρια. Το 2002 ανέλαβε από την ΕΦΟΤ (ομοσπονδία τοξοβολίας) την καταγραφή και μελέτη των τραυματισμών στην ελληνική τοξοβολία. Από το 2005 ασχολείται επαγγελματικά με την τοξοβολία και το personal training ενώ δημιούργησε δύο yoga center.  Από το 2008 μεχρι και σήμερα μετεκπαιδεύεται στην Κορέα πάνω στην μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης της τοξοβολίας σε ηψιλου΄επιπέδου αθλητών εθνικών ομάδων.
Μέχρι σήμερα ως προπονητης έχει αναδείξει  20 Πρωταθλητές Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες τόξων και ηλικιών και μετρά 1 Παγκόσμια, 2 Ευρωπαϊκούς Κυπελλούχους και 1 Πανευρωπαικό Πρωταθλητή.

 

Αγωνίσματα:

Τα αγωνίσματα της Τοξοβολίας που υπάγονται στον έλεγχο και τη διαχείριση της Ε.Φ.Ο.Τ. και διεξάγονται σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς της F.I.T.A. και της E.M.A.U. είναι: 

 • Σκοπευτική Τοξοβολία Ολυμπιακό & Σύνθετο τόξο (Target Archery)

 • Τοξοβολία πεδίου (Field Archery)

 • Έφιππη Τοξοβολία (Mounted Archery)

 • Τοξοβολία & Σκι (Ski Archery)

 • Πέταγμα Βέλους (Flight Archery)

 • Παραδοσιακή Ιαπωνική Τοξοβολία (Kyudo)

 • Σκόπευση εδάφους δια καμπύλης (Clout Archery)

 • Τρισδιάστατη τοξοβολία (3D Archery)

 • Τοξοβολία με τρέξιμο (Archery Run)

και όσα άλλα υπάρχουν ή συμπεριληφθούν από τη F.I.T.A.

 

Υπεύθυνος Τοξοβολίας:

Τηλ: 6936542918

ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 

Προπονητής:

Τηλ. 6947673387

 ΠΑΜΒΟΥΞΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Που βρισκόμαστε

2ο Γυμνάσιο Χολαργού
Αριστοτέλους 47 Χολαργός 15562 

 

Ειδήσεις Τοξοβολία

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Prev Next

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΦΗΒΩΝ-…

09-05-2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΦΗΒΩΝ- ΝΕΩΝ, ΟΑΚΑ, 5-6 ΜΑΪΟΥ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΧΩΡΟΥ  ΕΦΗΒΩΝ- ΝΕΩΝ,  ΟΑΚΑ, 5-6 ΜΑΪΟΥ 2018  Με  πολύ  καλές εμφανίσεις, επιδόσεις, θέσεις και  πολλά μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές μας,  από το  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Ανοιχτού Χώρου που έγινε στο ΟΑΚΑ 5-6/05/2018. Αναλυτικότερα:   Νούσης Φαίδων :  1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο Σύνθετο Τόξο Νέων Ανδρών Α. Ζαντιώτης Ιωάννης :  2... Read more

ΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…

27-02-2018

ΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ Με πολύ καλές εμφανίσεις, επιδόσεις, θέσεις και πολλά μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριές  μας, από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ.Χ. που έγινε στο ΟΑΚΑ 24-25/02/2018. Αναλυτικότερα:   Λαμπράκης Δημήτριος:  1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο Σύνθετο Τόξο Ανδρών Α. Νούσης Φαίδων :  1η θέση και χρυσό μετάλλιο στο Σύνθετο Τόξο Νέων Ανδρών Α. ... Read more

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ…

24-04-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΟ ΝΕΩΝ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 18-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΟ ΝΕΩΝ, ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 18-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΣΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ   Οι αθλητές του ΓΑΣ Χολαργού , Δημήτρης Λαμπράκης, Μιχάλης Φαίδων Νούσης, και Γιάννης Ζαντιώτης -Χατζούδας , που αποτέλεσαν την Εθνική ομάδα του Σύνθετου τόξου Νέων Ανδρών στο Marathon European Youth Cup 2017, που συμμετείχαν 29 Χώρες με  229 Αθλητές , από18 έως 22 Απριλί... Read more

elsqbgenfritplroru

Τοξοβολία Video

Τοξοβολία Φωτογραφίες