ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

5ο RAPID ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ανοιχτό τουρνουά Rapid 10’+5” με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων (με αξιολόγηση)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος), Χολαργός, 155 61. Το εντευκτήριό μας είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση «Χολαργός» του μετρό.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Κυριακή 18/06/2023, 11:00 π.μ

Διευθυντής αγώνων: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Επικεφαλής διαιτητής: Άρης Ροδόπουλος (FIDE ID: 25861646)

Χρόνος σκέψης: Κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 10 λεπτά για όλη την παρτίδα και 5 δευτερόλεπτα χρόνο σε κάθε κίνηση (10’+5”).

Παράβολο συμμετοχής: Γενικό παράβολο 10€

 

Έπαθλα:
1ος της γενικής κατάταξης: 25% των καθαρών εσόδων + Χρυσό μετάλλιο
2ος της γενικής κατάταξης: 15% των καθαρών εσόδων +
Aργυρό μετάλλιο

3ος της γενικής κατάταξης: 10% των καθαρών εσόδων + Xάλκινο μετάλλιο

1ος κάτω των 16 ετών: Xρυσό μετάλλιο + δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο τουρνουά Rapid, Βlitz ή Μαραθωνίου του ΓΑΣ Χολαργού

 

Κριτήρια ισοβαθμίας:

  1. Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων (με την προϋπόθεση ότι έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
  2. Buchholz (πλήθος βαθμών των αντιπάλων),
  3. Μedian Buchholz (πλήθος βαθμών των αντιπάλων, πλην του χαμηλότερου και του υψηλότερου),
  4. Sonneborn-Berger (πλήθος βαθμών των αντιπάλων που κερδήθηκαν αυξημένο κατά το ημιάθροισμα των βαθμών των αντιπάλων που έκαναν ισοπαλία με τον παίκτη)
  5. Μέσος όρος ELO αντιπάλων

 

Αναβολές / Εξαιρέσεις: Αναβολές δεν επιτρέπονται. Οι παίκτες μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση σε οποιονδήποτε γύρο, λαμβάνοντας όμως 0 βαθμούς στον εν λόγω γύρο.

 

Ενστάσεις: Ένσταση γίνεται δεκτή με την καταβολή παραβόλου 50 € και με τη βασική προϋπόθεση ότι αυτή θα έχει γίνει στο τέλος του επίμαχου γύρου. Θα εξεταστεί από την επιτροπή ενστάσεων οπωσδήποτε πριν την έναρξη του επόμενου γύρου. Αν δικαιωθεί, έστω και μερικώς, το παράβολο επιστρέφεται. Σε περίπτωση απόρριψης, θα δίνεται υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Παπάγου - Χολαργού για αγορά αγαθών από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 

Κινητά τηλέφωνα, κλ.π: Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών ηλεκτρονικής επικοινωνίας από τους σκακιστές/ιες κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE.

 

Γνωστοποίηση: Συμμετοχών, κληρώσεων γύρων, αποτελεσμάτων, τελικής βαθμολογίας στο: http://www.chess-results.com/.

 

Δηλώσεις συμμετοχής / Πληροφορίες: Στο τηλέφωνο 6973731264 ή το mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (κ. Λύτρας Παναγιώτης) μέχρι 10.45 π.μ της ημέρας έναρξης του τουρνουά. Στη δήλωση θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο, ο ΑΜ ΕΣΟ και τυχόν ύπαρξη Fide ELO Rapid.

 

Ανώτατo όριο συμμετοχών: 50 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σημαντικές σημειώσεις:

1η: Όποιος σκακιστής δεν έχει Rapid ELO θα συμμετάσχει με το Ελληνικό ELO. Αν δεν διαθέτει κανένα από τα δύο, θα συμμετάσχει με 0 ELO.

2η: Θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ. Για όποιο θέμα δεν προβλέπεται σε αυτή την προκήρυξη, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο διευθυντής αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής.

3η: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές με ελληνικό σκακιστικό δελτίο και εξοφλημένο το τέλος ενεργοποίησης στην ΕΣΟ (10€) ή αλλοδαποί / ομογενείς που ανήκουν σε ξένη σκακιστική ομοσπονδία. Η διοργάνωση μπορεί να αναλάβει την εξόφληση του τέλους ενεργοποίησης, μετά την καταβολή του από τον παίκτη. Αναλόγως των συμμετοχών, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας δεύτερου ομίλου για τους αθλητές που δεν έχουν εξοφλήσει το τέλος ενεργοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο όμιλος αυτός δεν θα αξιολογηθεί για FIDE Rapidi ELO.

4η: Η καταγραφή των κινήσεων ΔΕΝ είναι υποχρεωτική

5η: Εδώ σημειώνεται ότι αν σκακίστρια ή σκακιστής μικρότερη ή - ος των 17 ετών και στην περίπτωση που δικαιωθεί οποιοδήποτε χρηματικό έπαθλο αυτό θα παραδοθεί αποκλειστικά και μόνο στον γονέα ή κηδεμόνα της - του

6η: Σε περίπτωση λιγότερων από ή ίσων με 8 συμμετοχών, το τουρνουά θα γίνει πουλ. Σε αυτή την περίπτωση, τα κριτήρια ισοβαθμίας θα είναι: 1. Αποτέλεσμα μεταξύ των ισοβάθμων, 2. Sonneborn-Berger και 3. Πλήθος νικών

7η: Οι απονομές - τελετή λήξης θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη του τελευταίου γύρου, ~14:30 (η διάρκεια του κάθε γύρου θα είναι: ~30’)

8η: Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει το πρόγραμμα του τουρνουά σε περιπτώσεις ανάγκης.

 

Η οργανωτική επιτροπή: Λημναίος Γιώργος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Λύτρας Παναγιώτης

Υπεύθυνος Τμήματος Σκάκι

Λημναίος Γιώργος, 

g.limnaios74@gmail.com

 2106522954

 

Που βρισκόμαστε

Κτήριο ΚΑΠΗ, Αγαμέμνονος 4, Χολαργός, 15561

 
 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ:

Alpha Bank

ΙΒΑΝ: GR58 0140 2140 2140 0200 2001 531

Ειδήσεις Σκάκι

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

5ο RAPID ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

06-06-2023

Ανοιχτό τουρνουά Rapid 10’+5” με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων (με αξιολόγηση) ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, κτίριο ΚΑΠΗ Δήμου Παπάγου - Χολαργού, Αγαμέμνονος 4 (2ος όροφος), Χολαργός, 155 61. Το εντευκτήριό μας είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση «Χολαργός» του μετρό.   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ: Κυριακή 18/06/2023, 11:00 π.μ Διευθυντής αγώνων:... Read more

Σπουδαίο Πρωτάθλημα για την Ομάδα Σκάκι

11-05-2022

Σπουδαίο Πρωτάθλημα για την Ομάδα Σκάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ  - 11/05/2022 Σπουδαίο Πρωτάθλημα για την Ομάδα Σκάκι Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού, η κατάκτηση της τέταρτης  (4ης)  θέσης στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2022. Στους αγώνες που έλαβαν χώρα από Φεβρουάριο μέχρι και Μάρτιο, η ομάδα μας σημείωσε 6 νίκες και 3 ήττες, ισοβάθμισε με την τρίτη ομάδα και άγγιξε το όνειρο της ανόδου. Το πιο σημαντικό: τη... Read more

Παιδικά Πρωταθλήματα και Τουρνουά Σκάκι

24-12-2019

Παιδικά Πρωταθλήματα και Τουρνουά Σκάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΑΣΧ Παιδικά Πρωταθλήματα και Τουρνουά Σκάκι Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει το 2019 για την ακαδημία σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού: - Η παιδική ομάδα μας κατέκτησε τη δέκατη θέση, μεταξύ 51 ομάδων, στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Αττικής για παιδιά έως 12 ετών, που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Καλή παρουσία είχε και η ομάδα μας έως 16 ετών μέχρι τον 4ο γύρο αλλά λόγω κάποι... Read more

3ο Τουρνουά Σκάκι Rapid

16-05-2019

3ο Τουρνουά Σκάκι Rapid

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΑΣΧ 3ο Τουρνουά Σκάκι Rapid Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 11/05/19 το 3ο ανοικτό τουρνουά γρήγορου σκάκι (rapid) που διοργάνωσε το τμήμα Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού στην έδρα του (Αγαμέμνονος 4). Αγωνίστηκαν συνολικά 45 σκακιστές, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα του ελληνικού σκάκι αλλά και πολλά παιδιά. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, τον Α’ με ανοικτή συ... Read more

Επιτυχημένη Χρονιά για την Ομάδα Σκάκι

11-04-2019

Επιτυχημένη Χρονιά για την Ομάδα Σκάκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Επιτυχημένη Χρονιά για την Ομάδα Σκάκι   Με επιτυχία ολοκλήρωσε την πορεία της στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής 2019 η ομάδα σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού. Στους αγώνες που έλαβαν χώρα από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο, η νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα μας σημείωσε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες και πέτυχε τον στόχο της που ήταν η παραμονή στην Γ’ Εθνική. Η ομάδα, ... Read more

       ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


             

                                        ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ


                  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ