ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Σκάκι

 

 

Το τμήμα ΣΚΑΚΙ αποτελούσε από το 1996, ένα από τα επιμορφωτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού. Στη συνέχεια πέρασε διοικητικά στον ΔΑΟΧ και κατόπιν στον ΔΟΠΑΠ. Από φέτος το καλοκαίρι εντάχθηκε πλήρως τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά, στον σύλλογο μας.

Όλα αυτά τα χρόνια ο ΓΑΣΧ είχε την αγωνιστική εκπροσώπηση του τμήματος και οι αθλητές του αγωνίζονταν με τα χρώματα του συλλόγου μας, σε όλα τα τουρνουά και τα Πρωταθλήματα της Ε.Σ.Ο., της οποίας ο ΓΑΣΧ είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου από το 1999. Οι ομάδες σκάκι του ΓΑΣΧ παίρνουν μέρος σε ομαδικούς αγώνες όπως το πρωτάθλημα και το κύπελο Αττικής, καθώς και στα νεανικά πρωταθλήματα. Επίσης οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετέχουν σε διαφόρους ατομικούς αγώνες (πανελλήνια ατομικά, σχολικούς) όπου συχνά σημειώνουν αρκετά καλές διακρίσεις στις κατηγορίες τους. Στο χώρο του σκάκι (Κτίριο ΚΑΠΗ, 2ος όροφος, Αγαμέμνονος 4, Χολαργός) λειτουργεί ακαδημία εκμάθησης σκάκι όπου μπορούν να εγγραφούν παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικες. Η ακαδημία λειτουργεί τις Τρίτες 18:30-21:00 και τα Σάββατα 10:30-14:30. Οι σκακιστές χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων τους. Αναλυτικό πρόγραμμα ανά τμήμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Πρωταρχικός στόχος της ακαδημίας είναι να μάθουν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι να παίζουν και να απολαμβάνουν το σκάκι, γυμνάζοντας ταυτόχρονα την ψυχή και το μυαλό τους. Ένας επιπλέον στόχος είναι να ετοιμαστούν οι αυριανοί σκακιστές που θα ενισχύσουν την ομάδα σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη κιόλας χρονιά ο κάθε αθλητής έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει, εφόσον το επιθυμεί, σε ατομικούς ή ομαδικούς αγώνες σκάκι.

Επιμορφωτής του τμήματος είναι ο κος ΜΑΡΙΟΣ ΜΟΛΦΕΤΑΣ (τηλ.6972838586) ο οποίος επικουρείται από ομάδα προπονητών την οποία στελεχώνουν ικανοί νεαροί σκακιστές μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακαδημία απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου (210-6522954) ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας κο Κυριάκο Ψαθάκη (τηλ. 6983503582).

 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ: Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική χρονιά πέρυσι, ξεκινά φέτος κανονικά η ανανεωμένη λειτουργία του τμήματος Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού. Θα λειτουργήσει ακαδημία εκμάθησης σκάκι, με καταμερισμό των αθλητών σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων. Η ομάδα των προπονητών αποτελείται από νεαρούς ικανούς σκακιστές αλλά και έμπειρους δασκάλους. Μπορούν να εγγραφούν παιδιά όλων των ηλικιών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ή και το νηπιαγωγείο αλλά και μεγάλοι. Αναλόγως του ενδιαφέροντος, ενδέχεται να λειτουργήσει χωριστό τμήμα ενηλίκων.

Πρωταρχικός στόχος της ακαδημίας είναι να μάθουν τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι να παίζουν και να απολαμβάνουν το σκάκι, γυμνάζοντας ταυτόχρονα την ψυχή και το μυαλό τους. Ένας επιπλέον στόχος είναι να ετοιμαστούν οι αυριανοί σκακιστές που θα ενισχύσουν την ομάδα σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη κιόλας χρονιά ο κάθε αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει, εφόσον το επιθυμεί, σε ατομικούς ή ομαδικούς αγώνες σκάκι.

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και θα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου μας, Ζακύνθου 2 (Δευτέρα με Παρασκευή 17.00-21.00 & Σάββατο 10.00-12.00). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6522954. Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00 στον χώρο του σκάκι (Κτίριο ΚΑΠΗ, 2ος όροφος, Αγαμέμνονος 4, Χολαργός, 15561).  Οι ώρες λειτουργίας της σκακιστικής ακαδημίας θα είναι:

Τρίτη: 18:30 – 21:00.

Σάββατο: 10:30 – 14:30

Εντός των ανωτέρω διαστημάτων θα λειτουργούν τα τμήματα σκάκι (αρχαρίων, προχωρημένων, ενηλίκων, αγωνιστικό). Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων θα δίνεται κατά την εγγραφή.

Οι υπεύθυνοι του σκάκι και οι προπονητές του ΓΑΣΧ ευχόμαστε καλή αθλητική χρονιά, με υγεία, χαρά και πρόοδο και σας περιμένουμε στο χώρο του σκάκι για μάθημα, παιχνίδι, αγώνες και παρέα.

 

Που βρισκόμαστε

Κτήριο ΚΑΠΗ, Αγαμέμνονος 4, Χολαργός, 15561

 

Σκάκι Downloads

Αίτηση Εγγραφής (σε φάση ενημέρωσης)

Κανονισμοί Λειτουργίας Τμήματος ΣΚΑΚΙ (σε φάση ενημέρωσης)

Βραβεύσεις Αθλητών 2014

Βραβεύσεις Αθλητών 2013

Σκάκι Video

Greek Albanian Bulgarian English French Italian Polish Romanian Russian

Σκάκι Φωτογραφίες

Ειδήσεις Σκάκι

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΑΣΧ

20-06-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΑΣΧ

  ΓΙΟΡΤΗ ΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 17 Ιουνίου η γιορτή του Τμήματος Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού στο εντευκτήριο του συλλόγου, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της περιόδου 2016-17. Συμμετείχαν με πολύ κέφι μικροί και μεγάλοι αθλητές του σκάκι, προπονητές, γονείς και μέλη του ΔΣ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα ενδ... Read more

Δελτίο Τύπου - Πρωτάθλημα Α! Τοπ.…

05-04-2017

Δελτίο Τύπου - Πρωτάθλημα Α! Τοπ. Αττικής 2017

  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο Πρωτάθλημα Α’ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2017 η ομάδα Σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού. Μετά από ένα ενδιαφέρον τουρνουά επτά γύρων, που διήρκεσε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο 2017, η ομάδα μας πέτυχε τέσσερις νίκες και τρεις ήττες, κατακτώντας τελικά την τέταρτη (4η) θέση στον πρώτο όμιλο. Η εμφάνιση της ομάδας κρί... Read more

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ 2017

27-03-2017

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΓΑΣΧ - ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ 2017 Πολύ καλή η παρουσία του ΓΑΣ Χολαργού στο φετινό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Δεκατρείς νεαροί αθλητές μας αγωνίστηκαν  τον Φεβρουάριο στα προκριματικά που έγιναν ανά τομείς σε όλη την Αττική και έξι από αυτούς προκρίθηκαν στα τελικά Αττικής: τρεις στο Ομαδικό (Ψαθάκης Ιωάννης με το Βαρβάκειο Γυμνάσιο, Ρέππας Χρήστος και Ρέππα Βασι... Read more

Ενημέρωση - Σκάκι

07-02-2017

Ενημέρωση - Σκάκι

ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΓΑΣΧ Μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής (29/1/17) από την Μεταμόρφωση, οι ομάδες σκάκι του ΓΑΣ Χολαργού επανέκαμψαν αυτήν την Κυριακή (5/2) και πέτυχαν νίκες σε δύο επίπεδα. Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα μας επιβλήθηκε των Βριλλησίων για τον 3ο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής κατηγορίας με 4 ½ - 3 ½ ενώ την ίδια ώρα η παιδική ομάδα νίκησε 3 – 0 το ΣΟ Περιστ... Read more

Δελτίο τύπου για τους δύο πρώτους…

24-01-2017

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου Read more